Verkiezingen: circulaire analyse van partijen

Verkiezingen: circulaire analyse van partijen

Volgende week gaan we stemmen! Deze verkiezingen gaan bepalen of we een kabinet krijgen dat in staat en bereid is om het kantelpunt naar een duurzame en nieuwe economie in 2025 te realiseren. Met het huidige tempo gaan we de klimaatdoelen niet halen. MVO Nederland heeft 17 verkiezingsprogramma’s beoordeeld op 7 thema’s die cruciaal zijn voor de nieuwe economie. De analyse toont bij welke partij je moet zijn voor de thema’s die jij belangrijk vindt. Zo kan jij als kiezer bijdragen aan de versnelling naar de nieuwe economie! Lees het rapport hier: https://www.mvonederland.nl/wp-content/uploads/2021/03/Analyse-verkiezingsprogrammas-2021-MVO-Nederland.pdf #kiesklimaat deze verkiezingen! Benieuwd naar hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan de circulaire economie? Bekijk dan onze service Circulair Business Model Innovation. 

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.