Proud part of the Dopper Wave

Proud part of the Dopper Wave

Wist jij dat…

  • Er elke minuut wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflessen worden verkocht?
  • In diezelfde minuut belandt er een vrachtwagen vol plasticafval in onze oceanen. Dat komt neer op 8 miljoen ton plastic per jaar. 
  • Slechts 9% van al het geproduceerde plastic, is ooit gerecycled. De rest wordt gestort op een vuilnisbelt, verbrand of eindigt als zwerfafval. 
  • 80% van al het afval in de oceanen is plastic. 49% daarvan is wegwerp plastic. 
  • Tenzij we nu iets doen, schat men in dat in 2050 het gewicht aan plastic in de oceanen groter zal zijn dan het gewicht aan vissen. 

Daarom sluit Hedgehog Company zich aan bij de Dopper Wave. Een beweging van organisaties en individuen, die samen het tij keren in de strijd tegen plasticvervuiling. Dit past bij onze missie om samen met onze partners duurzaamheid te realiseren. Wij zullen onze partners dan ook stimuleren om zich bij de Dopper Wave aan te sluiten. Wij ondertekenen de verklaring om:

  1. Wegwerp Waterflessen uit onze organisatie te bannen
  2. Collega’s en bezoekers aan te moedigen kraanwater te drinken waar en wanneer dat kan
  3. Iedereen eraan te herinneren om altijd zijn/haar herbruikbare waterfles bij zich te hebben
  4. Andere organisaties en mensen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave.

 

En jij? Sluit jij je bij ons aan? Ga naar dopper.com om te ontdekken hoe jij met kleine, dagelijkse handelingen kunt helpen onze oceanen te redden!

 

Bekijk hieronder de Dopper Wave Film. Iedereen die deze video ziet, raakt gegarandeerd geïnspireerd. Oké, we zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar hij geeft het verhaal perfect weer. Het verhaal over echte mensen die wegwerpwaterflesjes uit hun leven hebben gebannen. Over hun beslissing om de verklaring te tekenen en deel uit te maken van de Wave. En dat allemaal in anderhalve minuut. We willen natuurlijk niet dat je dat misloopt. Dus bij deze.

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.