Environmental Product Declaration (EPD)

Create impact by doing.
Het doel van CO2-Compensatie

Doel

De Environmental Product Declaration (EPD) communiceert de informatie van de LCA.

Samenwerken

Samenwerking

Enkel mailcontact is voldoende wanneer een LCA al beschikbaar is.

Berekenen

iso 14025

Onze EPD voldoet aan de internationale richtlijnen.

Aan de slag!

Start

Met een vrijblijvende offerte!

ONZE SERVICE

Hedgehog Company maakt milieuproductverklaringen (EPD) op basis van een LCA-rapport. Met een EPD heeft uw bedrijf de mogelijkheid om de milieu-impact van de organisatie te delen, zonder gevoelige informatie vrij te geven!

ROADMAP2030

ONZE OPDRACHTEVERS

Keurmerk Environmental Product Declaration (EPD)

WAAROM EEN EPD?

Een EPD stelt u als producent in staat om de milieu-impact van je producten helder te kunnen communiceren. Met een EPD kunnen kopers eenvoudig de milieu-impact van verschillende opties in kaart brengen en vergelijken. Omdat het EPD is gebaseerd op de LCA- en ISO-normen, is deze vergelijking eerlijk en duidelijk.

Rik Wessels

EPD & LCA EXPERT

“Mijn missie is om zoveel mogelijk milieu-hotspots in de supply chain van een bedrijf te lokaliseren. Dit maakt de doelgerichte ondersteuning bij het verbeteren van de milieuprestaties van onze klanten bijna eenvoudig.”

WAT IS EEN ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLERATION (EPD)?

Een Environmental Product Declaration (EPD) is een verklaring van de milieu-impact van een product volgens ISO-normen (ISO 14025). Deze verklaring informeert over de resultaten van een Levenscyclusanalyse (LCA) en er moet voor een EPD dan ook eerst een LCA worden gemaakt. Een EPD is zo opgezet dat het gemakkelijk is geworden om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Een EPD dient altijd te worden geverifieerd door een erkende en onafhankelijke LCA-deskundige en is 5 jaar geldig.

Contact

Meer informatie of een EPD aanvragen? Laat het ons weten!

Turbinestraat 6
1014 AV Amsterdam

info@hedgehogcompany.nl
+31 (0)20 299 1774

duurzaamheid mkb
Blog
Kim van Wijngaarden

Verduurzamen voor MKB’ers

Voor MKB’ers blijft ondersteuning in duurzaamheid vaak achter, blijkt uit de MKB-impacttoets Klimaatakkoord (2020). Maar dat betekent niet dat een MKB niet wíl verduurzamen, het

Lees verder »