Environmental Product Declaration
(EPD)

Create impact by doing.
Het doel van CO2-Compensatie

Doel

De Environmental Product Declaration (EPD) communiceert de informatie van de LCA.

Samenwerking

Enkel mailcontact is voldoende wanneer een LCA al beschikbaar is.

Berekenen van CO2-Compensatie

iso 14025

Onze EPD voldoet aan de internationale richtlijnen.

Aan de slag met CO2-Compensatie

Start

Met een vrijblijvende offerte!

Schaal Environmental Product Declaration (EPD)

Wat is een ENvironmental product declaration (EPD)?

De Environmental Product Declaration (EPD) is een verklaring van de milieu-impact van een product volgens ISO normen (ISO 14025). Deze verklaring informeert over de uitkomsten van een Life Cycle Analysis (LCA). Voor een EPD dient dus eerst een LCA gemaakt te worden. Het wordt zo opgesteld dat het makkelijk is om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Een EPD dient altijd geverifieerd te worden door een erkende en onafhankelijke LCA expert en heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Waarom?

Met een EPD kunnen inkopers gemakkelijk de milieu-impact van verschillende opties in kaart brengen. Doordat de EPD gebaseerd is op de LCA en op ISO normen, is deze vergelijking eerlijk en overzichtelijk.

Keurmerk Environmental Product Declaration (EPD)

Projecten

Energiehotel Ede
Samen met de Noordereng Groep hebben wij een stikstofarm en modulair bouwproces ontwikkeld om het Energiehotel naast Natura-2000 gebied de Veluwe te kunnen realiseren.
HoogHout aan de Zaan
In samenwerking met DP6 Architectuurstudio en Noordereng Groep hebben wij in het visiedocument “HoogHout aan de Zaan” een concept plan uitgewerkt waarbij de duurzaamheidsthema’s belangrijke pijlers zijn. Op een prachtige locatie aan de Zaan hebben wij in onze visie de historie van de streek, de uitdagingen van nu en de toekomst van wonen en bouwen samengebracht.
Carbon Calculator: E-Freight Forwarding
E-Freight Forwarding is een jong bedrijf wat zich onderscheidt in snelle mondiale logistiek met een paperless process. Helaas gaat logistiek wel gepaard met uitstoot van broeikasgassen die nog lastig te reduceren zijn. Middels de carbon calculator bieden we hun klanten de mogelijkheid hun pakketten te compenseren. Bovendien helpen we E-Freight Forwarding zelf CO2-neutraal te opereren.