Energiehotel Ede

Het eerste circulaire hotel.

Duurzaam overnachten

Samen met de Noordereng Groep hebben wij een stikstofarm en modulair bouwproces ontwikkeld om het EnergieHotel naast Natura-2000 gebied de Veluwe te kunnen realiseren. Door deze constructie is het gebouw grotendeels circulair en kan het aangepast worden aan nieuwe functies. Om alles in kaart te brengen werken we samen met de Groene Jongens aan de LCA’s, EPD’s en de MPG.

Het EnergieHotel, dat ontworpen is door architectuurstudio DP6, wordt gerealiseerd naast de in de geluidswal geïntegreerde bioscoop langs de A12 bij Ede en zal een duidelijk zichtbaar herkenningspunt in de omgeving worden. Het hotel zal voor het grootste deel worden opgebouwd uit prefab houten modules, genaamd HoutKern Module. Het circulaire hotel wekt zelf energie op en maakt haar gasten bewust van hun energieverbruik door ze te stimuleren hier bewust mee om te gaan. Gasten kunnen besparen op de kosten van het verblijf door duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf.

Wil je meer weten over ons werk? Neem contact op

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.