MKB’ers duurzaam de corona crisis uit met de ROADMAP2030?!

Corona crisis

MKB’ers duurzaam de corona crisis uit met de ROADMAP2030?!

Uit een onderzoek van de ING dat afgelopen week werd uitgebracht blijkt dat grotere MKB-bedrijven de corona crisis gebruiken voor duurzame investeringen.

Hoewel een deel van de bedrijven in deze tijd overleeft op de reserves, zijn er ook bedrijven die de kans gegrepen hebben om te verduurzamen. Interessant is dat bedrijven duurzaamheid tijdens de corona crisis belangrijker zijn gaan vinden. Dit in vergelijking met hetzelfde onderzoek uitgevoerd vóór de crisis. Als oorzaak noemen ze dat door de corona crisis ondernemers ervaren wat de gevolgen kunnen zijn van een crisis. Daarmee worden de gevaren van een klimaatcrisis als niet meer zo ver weg ervaren.

Het lanceren van onze nieuwste services lijken daarmee op het juiste moment te zijn. Het ING onderzoek belicht ook de bedrijfseconomische voordelen van het verduurzamen; voorrang bij opdrachten, beter bedrijfsmodel en een hogere marge. Het verduurzamen zorgt ervoor dat jij je als bedrijf kunt onderscheiden en daarmee de continuïteit van je bedrijf kunt waarborgen!

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.