Duurzaam bouwen

Create impact by doing.
Het doel van CO2-Compensatie

Doel

Van stikstof- en CO2-reductie tot aan de creatie van een gezonder binnenklimaat en verbetering van biodiversiteit.

Samenwerking

Afhankelijk van de wensen, van advies tot projectmanagement.

Berekenen van CO2-Compensatie

Expertise

Door ervaring middels een integraal denken alle kennis in huis om te komen tot een duurzaam project.

Aan de slag met CO2-Compensatie

Start

Start hier met jouw duurzame bouwproject!

Wat is duurzaam bouwen?

Modulair bouwen:  In samenwerking met verschillende partners heeft Hedgehog Company een nieuwe modulaire bouwmethode ontwikkeld. Deze methodiek bestaat uit houten modules die kant-en-klaar op de bouwinrichting aankomen en direct geplaatst kunnen worden. Onze modulaire bouwmethode zorgt voor lagere faalkosten, een snellere bouwproces, hogere werk efficiëntie en een circulair gebouw. Deze factoren maken dit bouwproces goedkoper dan conventioneel bouwen.

Stikstofvrij bouwen: Vanuit onze service stikstofberekenen.nl ontzorgen wij onze ondernemers op een snelle en deskundige manier van hun stikstofdepositieberekening. Daarbij een rapport en vervolgondersteuning.

Waarom?

De Hedgehog aanpak gaat uit van de voorwaarde om te kunnen bouwen in de naaste omgeving van een stikstofgevoelig gebied. Dit leidt tot een snelle en duurzame bouwmethode met als uitgangspunt een berekening van wettelijke milieunormen ten aanzien van stikstof, CO2 en circulariteit binnen het plangebied. Deze berekeningen vormen vervolgens de leidraad voor het bouwplan en de ontwikkelvisie.

Voorbeeld van duurzaam bouwen

Projecten

Finish Profiles Group
Finish Profiles Group gaat op weg naar CO2-neutraal in 2030 met onze ROADMAP 2030 service. Naast het leveren van bouwmaterialen, produceert, levert en bouwt Finish Profiles Group ook zelfbouwloodsen, bedrijfshallen en utiliteitsgebouwen. Onze ROADMAP creëert een overzicht van de maatregelen die we de komende jaren gaan nemen om het bedrijf CO2-neutraal te laten opereren in 2030.
Energiehotel Ede
Samen met de Noordereng Groep hebben wij een stikstofarm en modulair bouwproces ontwikkeld om het Energiehotel naast Natura-2000 gebied de Veluwe te kunnen realiseren. Door deze constructie is het gebouw grotendeels circulair en kan het aangepast worden aan nieuwe functies. Om alles in kaart te brengen werken we samen met de Groene Jongens aan de LCAs, EPDs en de MPG.
HoogHout aan de Zaan
In samenwerking met DP6 Architectuurstudio en Noordereng Groep hebben wij in het visiedocument “HoogHout aan de Zaan” een concept plan uitgewerkt waarbij de duurzaamheidsthema’s belangrijke pijlers zijn. Op een prachtige locatie aan de Zaan hebben wij in onze visie de historie van de streek, de uitdagingen van nu en de toekomst van wonen en bouwen samengebracht.
Zonnepark Koningspleij
Voor ProfiNRG en Sunvest zijn we een uitstootvrije bouwmethode aan het samenstellen voor zonneparken. Emissieloos aanleggen past bij de visie van zonneparken, namelijk duurzame energie produceren. De emissieloze aanleg van dit zonnepark vormt een blauwdruk voor volgende parken en andere bouwprocessen.