Duurzaam bouwen

Hedgehog Company ondersteunt en adviseert projectontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten, particulieren en vele anderen op het gebied van stikstofdepositie en duurzaam bouwen. Wij zien de stikstof crisis als dé kans om de bouw verder te verduurzamen. 

De Hedgehog-aanpak gaat uit van de voorwaarde om te kunnen bouwen in de naaste omgeving van een stikstof-gevoelig gebied. Dit leidt tot een snelle en duurzame bouwmethodiek met als uitgangspunt een berekening van wettelijke milieunormen ten aanzien van stikstof, CO2 en circulariteit binnen het plangebied. Deze berekeningen vormen vervolgens de leidraad voor het bouwplan en de ontwikkelvisie.

Energiehotel Ede

Vanuit onze service stikstofberekenen.nl ontzorgen wij onze ondernemers op een snelle en deskundige manier van hun stikstofdepositie-berekening, het bijbehorende rapport en van het juiste advies en vervolgondersteuning.

In samenwerking met verschillende partners heeft Hedgehog Company een nieuwe modulaire bouwmethode ontwikkelt. Deze methodiek bestaat uit houten modules die kant-en-klaar op de bouwinrichting aankomen en direct geplaatst kunnen worden. Onze modulaire bouwmethode zorgt voor lagere faalkosten, een snellere bouwproces, hogere werk efficiëntie en een circulair gebouw. Deze factoren maken dit bouwproces goedkoper dan conventioneel bouwen 

Wilt u meer informatie over ons modulaire bouw concept? Laat het even weten!

 © All Rights Reserved 2020

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.