Dag van de Aarde

Dag van de Aarde

Dag van de Aarde

Op de Dag van de Aarde, 22 april,  besteden landen wereldwijd aandacht aan de bewustwording van ons consumentengedrag en wat daar de invloed van is op onze aarde. Het thema dit jaar is ‘Restore our Earth’. Wat doe jij vandaag voor de aarde?

De eerste dag van de Aarde vond plaats op 22 april 1970 in de Verenigde Staten. Na een grote olieramp in 1969 in Californië raakte een senator geïnspireerd om een publiek bewustzijn te creëren over lucht- en waterverontreiniging. Wat dat jaar begon als gastcolleges op de scholen, werd in 1970 omgedoopt tot ‘Earth day’ dat alle Amerikanen moest betrekken. En dat gebeurde, maar liefst 20 miljoen Amerikanen demonstreerde tegen de impact van 150 jaar vervuilende industriële ontwikkeling. Niet alleen verenigden het tot voorheen individuele actiegroepen, het leidde ook tot politieke veranderingen zoals het aannemen van verschillende milieuwetten. In 1990 werd Earth Day voor het eerst een wereldwijd event met 141 deelnemende landen en in 2016 werd het Akkoord van Parijs getekend op deze dag. Dit jaar is ook bijzonder, gezien de Biden-regering een global climate summit organiseert voor 40 wereldleiders. 

Wat ons betreft is de Dag van de Aarde hét perfecte moment om te beginnen met de verduurzaming van je organisatie! Ga naar onze services bekijken om te zien hoe wij je kunnen helpen!

Meer informatie over Earth Day vind je hier. 

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.