CoBouw: | “Prefab meest kansrijke manier voor stikstofarme bouw”

CoBouw: | “Prefab meest kansrijke manier voor stikstofarme bouw”

CoBouw: “Prefab woningbouw is de meest kansrijke manier om de stikstofuitstoot tijdens de bouw naar beneden te krijgen. Het gebruik van biobrandstof heeft daarentegen helemaal geen effect.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Provincie Noord-Holland dat deze week wordt gepubliceerd. De handreiking van de Provincie Noord-Holland is gemaakt onder leiding van C-creators, een stichting die zich inzet voor het opschalen van circulair bouwen. Daarnaast werkten Platform31 en duurzaam projectbureau Hedgehog Company ook mee aan het onderzoek. Samen met gemeenten en vertegenwoordigers uit de bouwsector brachten ze de meest kansrijke manieren in kaart om stikstofarm te bouwen in de provincie.”

Het hele artikel gepubliceerd op de website van CoBouw, geschreven door Marije de Leeuw van 10 november 2020 lees je hier.

 

Foto: Provincie Noord-Holland

Duurzame:  Een ontzettend breed begrip wat vaak onvolledig of onjuist wordt gebruikt. Voor ons de meest gangbare en complete definitie is die opgesteld in het Brundtland-rapport; Our Common Future uit 1987. 

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien. NOTE: Dit gaat dus eigenlijk in tegen ons eigen gebruik van de term hier? De definitie is omvattend, het gaat over de gehele afdruk van de huidige generatie, niet alleen de CO2.