CO2-Reductieplan

Create impact by doing.
Het doel van CO2-Compensatie

Doel

Met een CO2-reductieplan naar netto CO2-neutraal in 2030.

Samenwerking

Locatie bezoek en een traject van ongeveer 3 maanden.

Berekenen van CO2-Compensatie

Plan

CO2-reductie plannen verspreiden over de jaren tot 2030.

Aan de slag met CO2-Compensatie

Start

Met een vrijblijvende offerte!

Wat is een CO2-Reductieplan?

Een passend vervolg van de CO2-voetafdruk is een CO2-reductieplan. Onze CO2-reductie plannen kenmerken zich door een ambitieuze doelstelling met een haalbaar plan en ondernemende ondersteuning. We koppelen investeringen aan subsidies en spreiden deze investeringen over de komende jaren. Daarnaast zijn voor grote delen van de CO2-uitstoot vaak niet eens investeringen nodig maar moeten deze alleen strategisch gepland worden. 

Wij rekenen alle investeringen voor je uit. Daarna rapporteren we de terugverdientijd en kijken we welke volgorde het meest voordelig is. Ten slotte bekijken we welke maatregelen in aanmerking komen voor subsidies.

Waarom?

Om je bedrijf toekomstbestendig te maken en bestaansrecht te geven dien je CO2-vrij te opereren. Wanneer ieder bedrijf zijn directe CO2-uitstoot (scope 1 en 2) reduceert hebben we een emissieloze economie. 

Ook zorgen wij voor mooi communicatiemateriaal zodat jij je werknemers en klanten kan meenemen op jullie reis naar CO2-neutraal.

Schema CO2-reductieplan
Overzicht van de scope 1,2 en 3 emissies van een bedrijf. Klik om te vergroten.

Projecten

Finish Profiles Group

01

Finish Profiles Group gaat op weg naar CO2-neutraal in 2030 met onze ROADMAP 2030 service. Naast het leveren van bouwmaterialen, produceert, levert en bouwt Finish Profiles Group ook zelfbouwloodsen, bedrijfshallen en utiliteitsgebouwen. Onze ROADMAP creëert een overzicht van de maatregelen die we de komende jaren gaan nemen om het bedrijf CO2-neutraal te laten opereren in 2030.

Tarcise Interieur

02

Tarcise is een klein interieur bureau met een relatief lage CO2-emissie. Samen met de dames van Tarcise hebben we een reductieplan en een compensatie uitgevoerd. Hierdoor is Tarcise nu al netto CO2-neutraal! ​Nu gaan we met de dames van Tarcise kijken hoe we impact in de keten kunnen creëren.

Zonnepark Koningspleij

03

Voor ProfiNRG en Sunvest zijn we een uitstootvrije bouwmethode aan het samenstellen voor zonneparken. Emissieloos aanleggen past bij de visie van zonneparken, namelijk duurzame energie produceren. De emissieloze aanleg van dit zonnepark vormt een blauwdruk voor volgende parken en andere bouwprocessen.

Carbon Calculator: E-Freight Forwarding

04

E-Freight Forwarding is een jong bedrijf wat zich onderscheidt in snelle mondiale logistiek met een paperless process. Helaas gaat logistiek wel gepaard met uitstoot van broeikasgassen die nog lastig te reduceren zijn. Middels de carbon calculator bieden we hun klanten de mogelijkheid hun pakketten te compenseren. Bovendien helpen we E-Freight Forwarding zelf CO2-neutraal te opereren.