ROADMAP 2030

Bent u MKBer? Wilt u uw organisatie wel verduurzamen maar
geen idee hoe of wat? Met de ROADMAP2030 realiseren wij duurzaamheid binnen uw organisatie met 2030 als stip op de horizon. 

Het plan

Globaal bestaat dit traject uit 3 stappen.

Ambitie

Samen bepalen we de ambitie van uw ROADMAP2030. Dit vormt de leidraad, de grootte van het traject en uiteraard de uiteindelijke impact in 2030.

Doelstellingen

Op basis van de ambitie stellen we een of enkele doelstellingen op die in 2030 behaald moeten worden. Deze doelstellingen zijn natuurlijk organisatie specifiek en lopen uiteen van CO2 neutraal tot een volledig circulair business model. Het belangrijkste is dat het plan wordt gedragen door de gehele organisatie. Daarnaast staat economische duurzaamheid centraal, geld ‘weggooien’ is niet duurzaam. 

Roadmap

Deze doelstellingen zijn er om behaald te worden. Hiervoor stellen we voor uw organisatie én met uw organisatie de 2030-roadmap op. Strategische keuzes over de komende jaren om in 2030 de doelstellingen af te kunnen vinken. Concreet en duidelijk. Wij regelen alles. Van offertes tot keuzehulp.

Voorbeelden van thema’s die aangepakt worden zijn; de eigen energie huishouding, verduurzaming van het wagenpark, verkenning naar verduurzaming productieproces, circulaire business modellen en nog veel meer. 

Tools en ervaring

Afhankelijk van de doelstellingen en wensen hebben we verschillende tools tot onze beschikking. Voor simpele besparingsberekeningen tot uitgebreide LCA-tools. 

Uit ervaring weten we dat voor een organisatie de implementatie en het tastbaar maken van duurzaamheid soms lastig is. Wij beschikken over kennis van verschillende management tools en systemen welke de implementatie van het 2030 plan tot een succes maken. 

Certificering

In het plan nemen we mee welke certificatie u kunt en wilt bereiken. Dit voorkomt dubbel werk en is mooie beloning op het werk. 

SDG's

De sustainable development goals spelen voor veel grote organisaties een leidraad in hun duurzaamheidsstrategie. Ook wij bieden de mogelijk om uw organisatie te verbinden aan de goals.  

Proces

Ieder proces begint met een kop koffie. Wij willen u, uw organisatie, en uw blik op de toekomst leren kennen.  Op basis hiervan kunnen we u één of enkele voorstellen doen. Uiteraard vrijblijvend. 

Hierna maken wij een passend voorstel voor de uitwerking van uw ROADMAP2030. 

Samenwerking en integraal denken zijn van cruciaal belang, en wij hebben dan ook het beste voor met ieder individu in uw organisatie! 


Aan de slag met uw duurzaamheid?